Novosti

Promet nije šala, ni opasnost mala

15. svibnja 2014.

DSCF1128

Vesela akcija „Promet nije šala ni opasnost mala“ okupila je djecu i odrasle iz 17 vrtića KZŽ. U organizaciji Odbora za sigurnost u prometu Krapinsko – zagorske županije, u našem vrtiću, 14. svibnja 2014. održana je akcija pod nazivom „Promet nije šala ni opasnost mala“. U natjecateljskim igrama na temu prometnog odgoja i sigurnosti djece takmičilo se po dvoje djece iz svakog vrtića. Ovom veselom i poučnom događaju nazočili su: zamjenik župana za gospodarstvo dipl. ing. Anđelko Ferek – Jambrek, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo mr.sc. Luka Čuljak, predsjednik Odbora za sigurnost g. Ivica Jelenčić, članovi Odbora Zlatko Macan, Rajka Capar i Dijana Lovinčić Crnković, ravnateljice vrtića i odgojiteljice, a ispred domaćina sve su pozdravili predsjednik Gradskog vijeća Grada Pregrade Zlatko Šorša i ravnateljica vrtića Gordana Krizmanić.

Kroz poučne društvene igre, koje je izradio naš vanjski suradnik – odgojitelj Matija Krizmanić, djeca su ponovila, a mnoga i usvojila pravila ponašanja u prometu i opasnim situacijama. Da sve bude što interesantnije organizirana je igra „zagonetne osobe“ u kojima su sudjelovali: policajac Mladen Jecl, mladi vatrogasac Robi Martinko i učenica – med. sestra iz SŠ Pregrada Elena Štrok.

Nakon igri, za djecu je pripremljena snimljena predstava „Crvenkapica u prometu“. Na kraju, svim se takmičarima obratio predsjednik Odbora, gospodin Jelenčić, i uz lijepu pohvalu svim vrtićima i takmičarima uručio diplome. Posebno nas veseli što je upravo naš vrtić bio domaćin, do sada najvećem broju sudionika.