Novosti

Projekt “Ti i ja, zajedno” u 9 najboljih projekata na državnoj razini

22. svibnja 2014.

DSCF1256

Projekt „Ti i ja, zajedno – Jaz in ti, skupaj“ prezentiran je na državnoj Smotri projekata iz građanskog odgoja ostvarenima u ustanovama ranog i predškolskog odgoja na području RH koja je održana 19.5.2014. god. u Velikoj dvorani MZOŠ-a u Zagrebu.

Na ovogodišnjoj Smotri, od ukupno 132 prezentirana projekta na regionalnim smotrama (na kojima je sudjelovalo 709 sudionika) održanima u Vinkovcima, Bjelovaru, Donjoj Stubici, Zaprešiću, Rijeci, Zagrebu, Zadru i Dubrovniku, odabrano je 9 projekata  koji su predstavljeni u kategoriji izlaganja  i 10 u kategoriji plakata.

Nakon ocjene izvrstan  na regionalnoj smotri, projekt „Ti i ja zajedno“ predstavljen je u kategoriji prezentacije (izlaganja) tj. devet najboljih u RH.

Pred  prosudbenim vijećem u kojem su bile: prof. dr.sc. Dubravka Maleš, doc.dr.sc Ivanka Stričević, Mirjana Milanović, prof., Nada Gudek, odgojitelj savjetnik i mr.sc. Andreja Silić,  projekt su prezentirale i odgovarale na pitanja  odgojiteljica Natalija Vrhovski i ravnateljica (i odgojiteljica) Gordana Krizmanić, prof.

Veliki pljesak i pohvale pokazatelj su da pregradski vrtić ima kvalitetan tim odgojitelja i izvrsnu suradnju s roditeljima ,Osnivačem i širom društvenom zajednicom što je preduvjet za stvaranje okruženja u kojem djeca mogu maksimalno razviti svoja znanja, vještine i pozitivnu sliku o sebi.

Ponosni smo na vrtićke timove i djecu iz Rogaške Slatine te na naše mališane, odgojiteljice i roditelje iz odgojnih skupina „Loptice“ i „Zvjezdice“ koji su stekli lijepa prijateljstva, prihvatili multikulturalnost,  naučili kako postati dobar domaćin i gost te dobar građanin.

Budući da su projekti, prema riječima više savjetnice A. Silić „..rezultat i pokazatelj sustavnog rada na razvijanju kompetencija u području demokratskog građanstva“ naš se vrtić može pohvaliti svojim rezultatom, a to je tri godine uzastopnog predstavljanja u krugu najboljih na državnoj razini.

Veselje postignutim zajedničkim rezultatom podijelit ćemo sa svojim prijateljima iz Otroškega vrteca „Izvir“ i enote „Potoček“ u srijedu, 28.5.14., kada vrtićki mališani idu na izlet u Rogašku Slatinu i Olimije.