Novosti

13. olimpijski festival dječjih vrtića KZŽ

13. svibnja 2014.

792731-olimpijada

U subotu, 10.5.2014. g., u Zaboku je održana dječja sportska olimpijada na kojoj je sudjelovalo 16 ekipa iz 15 dječjih vrtića. Djeca su se takmičila u pet sportskih disciplina: trčanje na 50 m, štafeta 4 x 25m, skok u dalj, bacanje loptice u dalj i mali nogomet. U svakoj disciplini takmičili su se odvojeno dječaci i djevojčice, ukupno 40 djece. Pregradski mališani i ove su godine pokazali veliku spretnost koja im je donijela pehar za osvojeno 2. mjesto u ukupnom poretku , srebrne medalje iz trčanja štafete (dječaci) i skoka u dalj (dječaci) te brončane medalje za trčanje štafete – djevojčice i bacanje loptice u dalj – dječaci.

U svim disciplinama djeca su pokazala dobar sportski duh i sakupila visokih 122 boda. Velika pohvala djeci i našim odgojiteljicama Anđeli Blažun, Nataliji Vrhovski, Kristini Špiljak i trenerima Sanji Leskovar i Mariu Vincelju.

Ovogodišnjom osvojenom nagradom održan je visoki plasman vrtića (od 1. do 4. mjesta) na dosadašnjim olimpijadama i još važnije – stvoreni su dobri temelji za bavljenje djece sportom i očuvanje zdravlja.