Novosti

Predstavljen projekt “Ti i ja zajedno!” UP.02.2.2.08

2. siječnja 2019.

Dana 31.12.2018. godine u Vrtiću je održana konferencija za medije na kojoj je ravnateljica vrtića, Gordana Krizmanić predstavila projekt „Ti i ja zajedno“.


Projekt se provodi u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014 – 2020“, Unapređenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, br. poziva
UP.02.2.2.08. Dana 04.rujna 2018. god. vrtić je potpisao ugovor sa Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Hrvatskim zavodom za zapošljavanje o dodjeli bespovratnih sredstava u iznosu od 2.041.644,98 kn.
Vrtić je u suradnji s Gradom Pregrada – projektnim partnerom, kroz ovaj projekt osigurao provedbu fleksibilno strukturiranog odgojno – obrazovnog procesa koji uvođenjem poslijepodnevnog primarnog programa rada od 01.10.2018.g. traje od 5:30 do 20:00 sati. Uz primarni prijepodnevni i poslijepodnevni program rada, u pripremi je i uvođenje tri nova kraća programa: kraći program engleskog jezika, glazbena igraonica i kraći program opće igraonice s pojačanim digitalnim kompetencijama. Njih će moći pohađati i djeca koja zbog financijske situacije ili nezaposlenosti roditelja nisu upisana u vrtić. Razvoj novih programa pratit će, od veljače 2019. g. i organizirane edukacije za odgojitelje iz engleskog jezika i informatike te edukacija stručne suradnice za metode terapije i rada s djecom s teškoćama. U periodu od 10. do 12./2018. god. provedene su aktivnosti vezane uz izradu vizualnog identiteta vrtića te izrađeni promidžbeni materijali, sklopljeni ugovori sa vanjskim stručnjacima na pripremi kraćih programa za verifikaciju, u postupku je nabava didaktike i opreme za provedbu kraćih programa i igraonice u poslijepodnevnom programu. Od 01.10.2018. godine zaposlene su dvije odgojiteljice za rad u poslijepodnevnom programu, kuharica na pola radnog vremena i asistent na projektu. U protekla tri mjeseca, u poslijepodnevni program rada bilo je uključeno 30-ro djece, prema iskazanim potrebama roditelja ( kontinuirano, povremeno…) što je dobar pokazatelj opravdanosti ovog projekta,tj. usklađivanja obiteljskog i poslovnog života građana Pregrade. U pripremi i provođenju projekta, vrtiću veliku podršku pruža Zagorska razvojna agencija.