Novosti

IN MEMORIAM – GORDANA KRIZMANIĆ

28. studenoga 2022.

U 60. godini života nakon duge i teške bolesti preminula je ravnateljica Dječjeg vrtića Naša radost Gordana Krizmanić, koja je na čelu ove ustanove neprekidno bila od 2003. godine.

 

Svojim iskustvom, velikim znanjem kao vođa vrtićkog tima kontinuirano je radila na unapređenju kvalitete odgojno obrazovnog procesa ustanove koji je od velikog značaja za grad Pregradu, a i šire.

Gordana Krizmanić rođena je 5. travnja 1963. u Celju. Završila je osnovnu školu Josip Debeljak u Humu na Sutli te srednju ekonomsku školu „Boris Kidrić“ u Zagrebu. Po završetku ekonomske škole zaposlila se u OŠ Janka Leskovara Pregrada kao računopolagač. U toj ustanovi radila je 10 godina. U posljednjoj godini rada u školi pružila joj se prilika da tri mjeseca radi u dječjem vrtiću, koji je bio u sastavu škole, na mjestu odgojitelja.

Velika sklonost za rad s djecom rezultirala je time da otvori privatni vrtić „Bambi“. U tom vremenu je završila i Pedagošku akademiju – predškolski odgoj. Za ravnateljicu Dječjeg vrtića „Naša radost“ imenovana je 1997. godine na dvije godine. Nakon toga odradila je četiri godine kao odgojiteljica te je od 2003. godine bila na funkciji ravnateljice.

Svojim stručnim usavršavanjem uvelike je doprinijela podizanju kvalitete odgojno obrazovnog rada u vrtiću. Svoju ljubav prema djeci pokazala je kroz mnoge napisane pjesme, stihove, predstave i priče koje su prikazane i izdane. Osmislila je i organizirala „Pregradske dječje berbarije“. To su igre osmišljene na temu jesenskih radova, na kojima su uvijek sudjelovali brojni vrtići iz cijele KZŽ, ali i Zagreba i Slovenije, čime se jačala suradnja između predškolskih ustanova i odgojitelja. Sudjelovala je na projektima Nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo. Bila je imenovana za regionalnog koordinatora i člana povjerenstva prosudbene komisije za procjenu projekata na državnoj smotri. Za vrijeme njenog mandata vrtić je dobio status Eko-vrtića.

Njezin nemjerljiv doprinos razvoju društvenih odnosa i unaprjeđenju predškolskog odgoja i obrazovanja kroz dugotrajni predan rad, za koji je ove godine dobila i Plaketu Grada Pregrade, ostat će zauvijek upamćen. 

 

Djelatnici Dječjeg vrtića „Naša radost“ izražavaju iskrenu sućut obitelji i prijateljima.

 Obitelj moli da se u njezin spomen, umjesto vijenca na grob i svijeća, uplati donacija Dječjem vrtiću Naša radost na IBAN HR7523400091110018670, s naznakom donacija za spravu za dječje igralište u ime Gordane Krizmanić.