Novosti

Dječji tjedan prepun aktivnosti

13. listopada 2023.

Dječji tjedan smo započeli uz pjesmu i puštanje balona na Trgu Gospe Kunagorske u suradnji s Dječjim gradskim vijećem. Pripremljene su dječje porukice za naše građane pod motom “Ljubav djeci prije svega”.
Zajedno sa zdravstvenim voditeljem djeca su pripremila voćnu salatu te obnovila znanje o zdravoj prehrani, a u suradnji sa stručnom suradnicom odrađena je glazbena radionica.
Zavod za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije počastio nas je edukacijskom radionicom o važnosti smanjenog unosa soli i zdavlja srca. Radionica je obuhvatila 2 igre “Slušam svoje tijelo” i “Trgovina zdrave hrane” te interaktivno predavanje “Manje soli-više zdravlja”. Radionicu su provele Bojana Mahmutović,dr.med, spec.epidemiolgije i Danijela Benko, san.tech.
Djecu iz “Sovica” u prostoru gradske vijećnice primio je gradonačelnik Marko Vešligaj. Predstavio je niz aktivnosti koje se planiraju u narednom periodu kao što je prometni poligon, izgradnja novog vrtića, uređenje dvorišta što je kod djece izazvalo uzbuđenje i radost.
“Zvjezdice” su sudjelovale u interaktivnoj radionici “Trag riješi, balon ti se smiješi”. To je program Gradske knjižnice Pregrada u suradnji s Osnovnom školom Janka Leskovara te Patronažnom službom DZKZŽ-ispostava Pregrada.
Na zanimljiv način djeca su tražila tragove koji ih upućuju na naslov bajke. Radionicom se želi potaknuti djecu na čitanje.
Organiziran je kino dan u vrtiću te su djeca imala priliku pogledati animirani film “Izvrnuto obrnuto”. Film na izvrstan način djeci objašnjava kako osjećaji pokreću naše ponašanje.
Prisjetili smo se starih običaja te igrali lutkicama oblačilicama, okušali se u izradi tabletića i ukrasa šivanjem konca na panami.
U svim grupama djeca su mogla sudjelovati u aktivnostima i igrama kojima se htjela potaknuti suradnja i dobro raspoloženje jer igra i je najvažnija dječja aktivnost.
Na dvorištu je postavljena spomen ploča u čast preminule ravnateljice.