Novosti

Veseli svibanj

22. svibnja 2015.

20150519_112841“Promet nije šala ni opasnost mala” edukativna je akcija koja se provodi na nivou KZŽ, a organizira je Odbor za sigurnost u prometu KZŽ. Ove je godine susret organiziran u DV Bedekovčina, a okupila su se djeca u pratnji odgojiteljica iz 21 vrtića. Naš vrtić su predstavljala djeca Marijana Špoljar, Matija Baričević i Leon Ilijaš (u pratnji ravnateljice). U svim su igrama pokazali veliko znanje i spretnost, a u Pregradu su se vratili sa svjetlećim medaljama i priznanjem za sudjelovanje.

DSCN0314Projekt “Slikovnica” – podprojekt u projektu “Ti i ja,  zajedno u EU”  19.5.15. prezentiran je na Državnoj smotri projekata iz Nacionalnog programa za odgoj i obrazovanje za ljudska prava i demokratsko građanstvo u Zagrebu.  Na smotri se prikazuju samo vrhunski odrađeni projekti na državnoj razini. Ovaj projekt realiziran je u odgojnim skupinama “Zvjezdice” i “Loptice” a vodile su ga odgojiteljice Marija Šanjug, Kristina Špiljak, Višnjica Svečak i Gordana Krizmanić. Budući da je ovo četvrta uzastopna godina  prezentiranja vrtića na ovoj razini, možemo se pohvaliti kvalitetom programa građanskog odgoja. Čestitke našim prezentatoricama  Kristini Špiljak i Višnjici Svečak!

FB_IMG_1432306140828Društvo “Naša djeca” Pregrada, povodom Dana obitelji, 18.5.2015. organiziralo je svečanost u kojoj su uz, OŠ Pregrada, OŠ Desinić, Srednju školu, Glazbenu školu, Plesni studio DIV, Crkveni zbor “Zvončići” i  Desinićke mažoretkinje nastupili i naši mališani iz “Loptica” i “Zvjezdica”.  Pjesmama “Za naše mame” i “Mravi” razveselili su mnogobrojnu publiku i zaradili veliki pljesak!

20150515_152351 20150515_155456“Vesela tržnica”  i ove je godine organizirana povodom Dana obitelji. U četvrtak i petak ( 14. i 15.5.15.) roditelji, djeca i  odgojiteljice u jutarnjim su satima donosili razne igračke, odjeću, obuću i namirnice, a u poslijepodnevnim satima svi su mogli, uz dobrotvorni prilog nešto izabrati i ponijeti kući.  Odaziv je bio velik pa su djeca Marijana, Bruno i Leon imali pune ruke posla. Bruno je izvrsno odradio posao prodavača, Marijana je vješto zapisivala dobrotvorne priloge, a Leon joj je pomagao u zbrajanju prikupljenog novca. Naravno, sve su radili pod budnim okom odgojiteljica.  Prikupljeno je oko 2.000,00 kuna. Cijela akcija djeci pruža mogućnost da nauče kako je važno pomagati, jer će  dio igračaka, odjeće i ostalog  biti donirano Crvenom križu za djecu iz socijalno ugroženih obitelji,  a dio sredstava uložit ćemo u uređenje našeg dvorišta i provođenje projekta “Pregradski ekići”.  Hvala svim roditeljima koji su se zajedno s djecom uključili (donoseći ili kupujući prikupljene stvari) u ovu akciju i još jednom pokazali koliko je u životu važno zajedništvo i  humane vrijednosti.