Novosti

“TI I JA ZAJEDNO! 2” Nastavak projekta unapređenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja

3. veljače 2022.

Dana 20.01.2022. potpisali smo sa Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020.  UP.02.2.2.16.0039 u iznosu od 828.345,62 kuna

Ovo je nastavak projekta unapređenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja “TI I JA ZAJEDNO!” kojeg vrtić provodi od 2018. godine u suradnji s Gradom Pregrada – projektnim partnerom koji nas uvijek podržava u ostvarenju ciljeva.

Radno vrijeme vrtića, prema iskazanim potrebama roditelja, ostaje i dalje usklađeno te traje u prijepodnevnom primarnom programu od 5:30 do 16:00 sati i u poslijepodnevnom primarnom programu od 10:00 do 20:00 sati. Uz dosadašnje uvedene kraće programe : program ranog učenja engleskog, glazbene igraonice te igraonice sa pojačanim digitalnim kompetencijama koji se u ovom projektu nastavljaju, roditelji će imati mogućnost upisati dijete i u novi kraći glazbeno-folklorni program. Programi će se provoditi za djecu u vrtiću te sve zainteresirane u lokalnoj zajednici.

Za odgojitelje će biti organizirane edukacije za programe : “Mali genijalci”- program za darovitu djecu i “CAP” – program prevencije zlostavljanja te će se isti i verificirati tijekom 2022. godine.

Kroz ovaj projekt planira se zapošljavanje stručnog suradnika – psihologa i kuhara/ice na pola radnog vremena.

Savjetodavnu podršku u realizaciji projekta “TI I JA ZAJEDNO ! 2” vrtiću i dalje pruža Zagorska razvojna agencija.