Novosti

Slikovnica “U našem gradu…” promovirana na božićnoj svečanosti

23. prosinca 2014.

IMG_0080

IMG_0142

 

 

Slikovnica koju su osmislila, ilustrirala i tekst ispisala djeca uspješno je završena i promovirana. Ponosno i s velikim veseljem djeca su roditeljima, gostima iz Otroškega vrteca “Izvir”  i mnogim uzvanicima pročitala i scenski prikazala svoj uradak. Donatorima koji su nam omogućili izdavanje slikovnice uručene su zahvalnice i primjerci slikovnica. Zahvaljujući doniranim financijskim sredstvima, nabavljen je i namještaj  (razne police) za odgojnu skupinu “Cvjetići” te police za našu “malu knjižnicu”.

Nakon promocije, glavni junaci “Nećko” i “Pomoćko” krenuli su na putovanje Europom kako bi pomogli svojim prijateljima – junacima iz drugih bajki: Maci Papučarici (Muci Copatarici), Pinokiu, Heidi, Klari i Petru, Pepeljugi, Ivici i Marici te djevojčici sa šibicama. Uz bogatu scenografiju, mnoštvo kostima, pjesme, priče i plesove svim nazočnima dočaran je svijet bajki. Naši mali prijatelji iz Slovenije na svom su jeziku odpjevali pjesmu “Muca Luca”, a jedna je djevojčica odglumila Macu Papučaricu.  Hrvatski ili slovenski, nije bitno – djeca se dobro međusobno razumiju.

Hvala našoj prijateljici, gđi. Ani Vukas na pomoći u izradi kostima, svim roditeljima, Domaćoj pekari Hajdinjak, Bistrou AS, trgovinama Strahinjčica i Gavranović na pomoći u pripremi svečanosti  i druženja, a posebno našim donatorima: Ultima Pregrada, Print centar Krapina, Okiroto Pregrada, Kuna – Gora zanatska zadruga Pregrada, , Hrvatske ceste KZŽ Pregrada, Strojomat Hum na Sutli, Vetropack Straža Hum na Sutli i Matis Pregrada!