Novosti

Rad vrtića u vrijeme pandemije COVID -19

30. travnja 2020.

U periodu od 18.3.2020. godine do 27.4.20.  rad vrtića je bio organiziran online. U svim odgojnim skupinama odgojitelji su sa djecom i roditeljima održavali aktivnosti putem Viber i WhatsApp grupa. Slušale su se priče, pjevalo, vježbalo, slikalo, pisalo i modeliralo… Mnoštvo video zapisa i lijepih poruka moglo se svakog dana u grupama pročitati i podijeliti međusobna iskustva.

Od 27.4. do 8.5.20. u vrtiću je, po prvi puta od osnutka, organiziran kolektivni godišnji odmor. Na taj smo način napravili mali predah te pružili djeci i roditeljima više prostora za obiteljska druženja i slobodnu igru.

No, iako se činilo da vrtić ne radi, ovo smo vrijeme iskoristili za detaljno čišćenje prostora i opreme, popravak oštećenih zidova u igraonicama, uređenje okoliša…

Prema uputama Glavnog stožera civilne zaštite RH sa 11.5.2020. godine ponovo otvaramo naša vrata, stoga je sada vrlo važno dobro organizirati prihvat djece te rad odgojitelja i drugih zaposlenika. Na zatvorenoj facebook i web stranici vrtića objavili smo upute i preporuke  HZJZ kako bi ih roditelji mogli pravovremeno pročitati i do 7.5.20. prijaviti dolazak djeteta u vrtić. Vjerujemo da će svi zaposlenici i roditelji pokazati veliku odgovornost i pridržavati se navedenih mjera, poput: potpisivanja izjava, mjerenja temperature, dezinfekcije obuće, pranja i dezinficiranja ruku, održavanje razmaka od 2 metra (odrasli) te poštovati dogovoreno vrijeme dolaska i odlaska djece iz vrtića.

I na kraju, uvijek smo se veselili dolasku djedova i baka u pratnji djece, ali ih sada molimo da ostanu kod kuće i sačuvaju svoje zdravlje!  Pandemija će brzo proći!

krečenje

majstori

vrtić -1