Novosti

Počeo je izbor najljepšeg i najboljeg vrtića – glasajte do 24. svibnja!

17. svibnja 2023.

 

Za titulu najljepšeg vrtića bori se 48 vrtića iz 29 gradova i 18 općina, dok će žiri najbolje vrtiće birati među 27 kandidata.
Naš vrtić se prijavio u obje kategorije te možete glasati na FB stranici gradonačelnik.hr do 24. svibnja u podne, kad se zaključuje izbor.

Kreće još jedan, treći po redu Izbor najljepšeg i najboljeg vrtića u Hrvatskoj, a ovaj put za titulu se natječe 48 vrtića iz 29 gradova i 18 općina! I ovaj put izbor se provodi na dvije platforme – Najljepši vrtić bira se preko Facebooka i tu će pobjednika izabrati korisnici, dok će Najbolji vrtić, temeljem posebnih prijava i kriterija, izabrati stručni žiri.
Ovim jedinstvenim izborom gradonačelnik.hr na jednom mjestu okuplja najljepše vrtiće u zemlji te na taj način dodatno promiče i potiče ulaganja u predškolski odgoj, stručnost, zalaganje i angažman vrtića kao i njihovu proaktivnost u podizanju odgojnih standarda i sadržaja koje nude djeci, ali i njihovim roditeljima. Projekt su prepoznali i u najvišim stručnim institucijama – Ministarstvu znanosti i obrazovanja te Agenciji za odgoj i obrazovanje te su se uključili kao pokrovitelji. U suradnji s njima izrađeni su kriteriji temeljem kojih će njihovi predstavnici – Larisa Ott Filipović, voditeljica Službe za rani i predškolski odgoj i obrazovanje Ministarstva znanosti i obrazovanje i Luja Zamečnik, viša savjetnica za predškolski odgoj u Agenciji za odgoj i obrazovanje te predstavnik gradonačelnik.hr-a, ocijeniti i izabrati pobjednike među vrtićima koji će se natjecati za titulu najboljeg u Hrvatskoj.
Najbolje vrtiće u kategoriji gradova i općina žiri će proglasiti među 27 kandidata, dok se za titulu najljepšega natječe 48 vrtića iz 29 gradova i 18 općina. Izbor najljepšeg vrtića provodi se na Facebook stranici na kojoj su objavljene fotogalerije svih prijavljenih vrtića, ovaj put redoslijedom kojim su pristizale prijave. Novost ovogodišnjeg izbora jest i to da će se pobjednik izbora za najljepši vrtić proglasiti u četiri kategorije – općine, mali, srednji i veliki gradovi.
Glasovanje će trajati do srijede, 24. svibnja u podne, nakon čega će se prebrojati i prekontrolirati lajkove te potom i objaviti pobjednici.

Naš vrtić spada u kategoriju malih gradiva, a prijavljen je na obje platforme, a to su: Najljepši vrtić i Najbolji vrtić.
Podržite nas svojim like-om. Hvala.