Novosti

Naš Dan otvorenih vrata

10. travnja 2015.

20150409_100831 20150409_150721

Dan otvorenih vrata  organiziran je i ove godine u tjednu obilježavanja Dana  Grada Pregrade. U suradnji s  Mrežom udruga Zagor održana je radionica  vezana uz projekt “Prirodna i kulturna baština kroz igru – Igraj se!”. Uz slagalice “Veseli zavičaj” i “Zagorska družba” te bojanku “Brežuljkasta priča”, koje su osmislili srednjoškolci, Nikolina Krušelj i njeni pomagači Tin i Jelena, djeci su približili povijest našeg kraja i ispričali priču o krapinskom neandertalcu i Veroniki Desiničkoj. Bilo je veselo i poučno!

20150409_160845 20150409_110052

Naši prijatelji, Udruga uzgajatelja malih životinja “Zagorje” Pregrada, sve su nas razveselili  svojim životinjicama koje su donijeli u našu višenamjensku dvoranu (posebno pripremljenu za ovu izložbu).Od jutra do večeri djeca iz vrtića i škole, roditelji i djeca koji su nam tijekom dana dolazili u goste te prijatelji iz Slovenije, promatrali su razne golubove, kokoši i kokote, kuniće, papagaje, hrčka, zamorce…i uživali u njihovom glasanju i igri. Zahvaljujemo predsjedniku udruge g. Željku Antoniću, obitelji Rusovan i svim ostalim članovima udruge što su nam uljepšali dan i pokazali koliko se mogu voljeti životinje te na koji način trebamo  brinuti o njima.


fotografija (12) fotografija (13)

U prijepodnevnim satima naša su djeca u povrtnjaku posadila jagode te pripremila sadnice u “poklon košaricu” za vrtić “Izvir” – enota “Potoček”.

20150409_144518 (1) 20150409_152406

Ubrzo nakon objeda, u vrtić je stiglo veselo društvo: gradonačelnik Marko Vešligaj, dječji gradonačelnik Leo Filipčić, članovi Dječjeg gradskog vijeća, učiteljica Jasna Vnuk i njeni učenici I.b. razreda. Djeca su saznala što rade naši “veliki” i “mali” gradonačelnik, na koji način oni međusobno surađuju te kako se sva djeca u Pregradi mogu međusobno družiti,  ostvarivati svoja prava i izvršavati svoje obveze. Posebna pažnja posvećena je Kuna parku u kojem se svakodnevno igra mnogo djece pa je  potrebno brinuti o ispravnosti igrala i urednosti. Kako bi svu djecu potaknuli na urednost i lijepo ponašanje, djeca su donijela “PRAVILA PONAŠANJA U PARKU”, a potom ih oslikala. Uz pomoć gradonačelnika, znakovi će naći svoje mjesto u parku te podsjećati djecu i odrasle kako se koriste sprave, kako se krećemo parkom, gdje odlažemo smeće … Našim gostima Stela, Marijana i Leon pročitali su priču “U našem gradu” i pokazali kako već lijepo pišemo, čitamo, pjevamo…

20150409_173925 fotografija (9)

U poslijepodnevnim satima stigli su nam gosti iz Rogaške Slatine. Slovenska zastava, zastava Rogaške Slatine, himna, pune ruke poklona, nasmijana lica djece, roditelja i odgojiteljica – pa tko se ne bi veselio!  Naš vrtićki tim, djeca i roditelji dočekali smo ih sa našim zastavama i vrtićkom pjesmom “Prijateljstvo, to je ljubav”. Družili smo se kroz razne aktivnosti na dvorištu: sadili i sijali povrće, presadili ljekovito bilje koje su nam donijeli prijatelji iz područnog vrtića (Izvir) Potoček. Marljivi tate posadili su dva trsa, voćku prijateljstva, zajedno smo uživali u izložbi malih životinja, počastili se sokovima, kavom, voćem, pecivima… Zajednička igra djece na dvorištu, razgovori odraslih, hrvatske i slovenske riječi izgovorene s osmijehom na licu, ima li što ljepše za kraj dana?

20150409_174349 fotografija (10)

 

Hvala svima koji ste se s nama družili. Veselimo se vašem dolasku svakog dana jer su nam srca otvorena tijekom cijele godine!