Novosti

Kad roditelji maštaju i pišu

10. veljače 2020.

Kroz akcijsko istraživanje “Dijete i slikovnica” koje provode odgojitelji u skupini “Cvjetići”, roditeljima je pripremljena mala radionica osmišljavanja priča. Podijeljeni u tri manje skupine, dobili su zadatak: osmisliti priču prema pripremljenim aplikacijama, osmisliti priču u jednoj boji te promijeniti sadržaj jednoj poznatoj bajci. Rad u “malim timovima” i  njihova maštovitost zaista su za svaku pohvalu!

ZELENA PUSTOLOVINA                                                                     

Jednog zelenog jutra iz Zelengrada je zelenim autobusom krenula zelena grupa djece u pravu zelenu pustolovinu. Prvo što su ugledali bila je široka zelena cesta okružena zelenom prirodom.

Nestrpljiva zelena djeca uzbuđeno su vadila iz svojih zelenih ruksaka zelene bombone od zelene jabuke. Putujući zelenom cestom siti od zelenih bombona stigli su do zelenog zoološkog vrta koji se smjestio na velikom zelenom brijegu. Šećući zelenom stazom ugledali su u zelenom jezercu zelene žabe koje su veselo skakutale sa zelenim ribama.  Uz dugačku zelenu stazu sa desne i lijeve strane bilo je puno zelenih kaveza, a u njima velike i male zelene životinje. Nakon uživanja na zelenom brijegu počastili su se u zelenoj slastičarnici sa zelenim sladoledom. Grupa zelene djece sretno se i radosno vratila u Zelengrad zelenim autobusom kojeg su dočekali veseli zeleni roditelji.

PEPELJUGA IZ GORICE

 U Pregradi je živjela djevojčica Pepeljuga. Imala je najveću kuću, a to je dvorac Gorica. Njen tata je otišao u Njemačku i tamo našao drugu mamu. Njezina mama nije bila dugo tužna jer je zavoljela Markovog tatu. Tako su Pepeljuga i Marko živjeli kao brat i sestra. Lijepo su se slagali i družili te zajedno organizirali ples pod maskama u dvorcu. Došlo je puno maskiranih gostiju. Pepeljugi je za oko zapela „Zvijer“. Odmah ga je pozvala na ples. Nije znala tko se skriva ispod maske. Plesao je s njom sve do dva sata poslije ponoći. U tom trenutku je počeo veliki vatromet. Samo što se Pepeljuga okrenula, „Zvijer“ je nestala, a na podu je ostala  njegova zlatna kravata. Sutradan je Pepeljuga bila tužna jer nije saznala tko je bio „Zvijer“. Nakon nekoliko dana naišla je na Marka koji je po sobi tražio svoju najdražu zlatnu kravatu. Shvatila je da je kravata koju je „Zvijer“ izgubila Markova.  Odmah ju je donijela. Pogledali su se, zagrlili i od veselja zaplesali. Zlatna kravata ih je opet spojila!  Živjeli su u ljubavi i veselju do kraja života!

BOLESNA PTIČICA

 Jednoga je dana djevojčica Barica na dvorištu  pronašla ptičicu  kako leži na podu i plače. Nježno ju je podigla s poda i pokušala utješiti, onako kako nju tješi mama kada je tužna. Barica je vidjela da djevojčicu boli krilo te je odlučila potražiti majčinu pomoć. Prvo su zajedno ptičici dale sirup da ju ne boli, a onda zamotale slomljeno krilo i nogu. Ptičicu su smjestile u krletku kako bi imala siguran dom dok ne ozdravi. Barica je primijetila da je ptičica tužna jer ne može letjeti. Kada je ptičica ozdravila, Barica ju je iz krletke pustila na slobodu.    Svakoga dana ptičica se vraćala na Baricin prozor i veselo s njom pjevala „Dojdi, dojdi Barek!“