Novosti

Stručni skup u vrtiću

16. prosinca 2015.

KZŽ pred. 1

KZŽpred.Krapinsko-zagorska županija s ciljem senzibilizacije javnosti za borbu protiv ovisnosti tradicionalno obilježava Mjesec borbe protiv ovisnosti u razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca putem aktivnosti koje promoviraju zdrave stilove života i podižu svijest javnosti o štetnim zdravstvenim i socijalnim posljedicama ovisnosti.

KZŽ  je u suradnji sa Županijskim povjerenstvom za suzbijanje zlouporabe opojnih droga ovogodišnju edukaciju organizirala u utorak, 15. prosinca 2015. godine, u Dječjem vrtiću “Naša radost” u Pregradi. Predavanje “Prevencija problema u ponašanju i poticanje zdravog razvoja djece rane dobi” namjenjeno ravnateljima, odgajateljima, učiteljima i stručnim suradnicima u vrtićima i nižim razredima osnovnih škola održala je Valentina Kranželić sa Edukacijsko – rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Predavanju je prisustvovala zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek i gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj. U svom pozdravnom govoru Jasna Petek pohvalila je sve institucije i organizacije koje djeluju u borbi protiv ovisnosti na području naše županije, te međusobnu suradnju koja je preduvjet učinkovitosti programa.

Profesorica Valentina Kranželić je u svom predavanju govorila o učinkovitosti prevencije u ranoj životnoj dobi djece kada je proces formiranja njihove osobnosti fleksibilniji i senzibilniji na utjecaje. Istaknuta je važnost poticanja razvoja djeteta i uklanjanja rizičnih čimbenika od najranije dobi.